BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Home | Ziua Cooperarii Europene | Ziua Cooperarii Europene 2012

Ziua Cooperarii Europene 2012

Pentru prima dată
, 72 de programe de Cooperare Teritorială Europeană și de Vecinătate au organizat o campanie comună, Ziua Cooperării Europene, pe 21 septembrie 2012 și în săptămâna premergătoare.

Sub deviza La granițe, ne dezvoltăm împreună mai mult de 200.000 de oameni au participat la 281 de evenimente locale care s-au desfășurat în 36 de țări. Campania a fost coordonată de Programul INTERACT cu sprijinul Comisiei Europene, Parlamentului European și a Comitetului Regiunilor.

Ziua Cooperării Europene a inclus în 2012: un maraton de înot între Grecia și Albania; un concert clasic într-o peșteră transfrontalieră între Ungaria și Slovacia; un tur cu autobuzul al proiectelor pentru jurnaliștii din Letonia; un târg de proiect care a inclus un teatru de păpuși în Valencia; un meci de fotbal transfrontalier între Finlanda și Rusia; o expoziție de proiecte în Viena, artă graffiti între Franța și Spania și o cursă între un cal lituanian, un tractor din Belarus, o mașină poloneză ”Maluch”, o ambulanță letonă și o mașină rusească ”Volga”.

Toate Programele de Cooperare Transfrontalieră implementate în zonele de graniță ale României cu Bulgaria, Moldova, Ucraina și Ungaria s-au alăturat evenimentelor de sărbătorire a Zilei Cooperării Europene, organizând diferite evenimente.

Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia s-a alăturat acestei inițiative europene pentru a sărbătorii succesul înregistrat prin implementarea proiectelor de cooperare transfrontalieră în zona de granița româno-sârbă, proiecte care au contribuit la dezvoltarea socio-economică a regiunii de frontieră.

Peste 1000 de participanți s-au alăturat și au participat la Ziua Cooperării Europene, organizată vineri, 21 septembrie 2012, în Parcul Rozelor din Timișoara în cadrul unui eveniment organizat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România şi Biroul de Integrare Europeană din cadrul Guvernului Republicii Serbia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara.

Cu ocazia acestui eveniment, cei prezenți au putut urmări un scurt film documentar despre proiectele transfrontaliere implementate în zona de graniță româno-sârbă și s-au bucurat de două concerte susținute formațiile The Road Band din România și Bajaga I Instruktori din Republica Serbia.

De Ziua Cooperării Europene mai multe zeci de participanți s-au alăturat și au sărbătorit prin dans (flash-mob) unitatea și buna colaborare existentă între români și sârbi.

Curs valutar 29.03.2023

EURO 4.9479 -0% stationare
USD 4.5594 -0.32% scadere
Gr. aur 288.2927 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.