BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Home | Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006 | Despre program

Despre program


Pentru a stimula dezvoltarea economică şi cooperarea dintre comunităţile aflate în regiunea de graniţă româno-sârbă a devenit o necesitate implementarea unui program de finanţare a cooperării transfrontaliere utilizând fonduri Phare CBC şi ale Guvernului României pentru beneficiarii români şi fonduri CARDS pentru beneficiarii sârbi. Uniunea Europeană a iniţiat astfel derularea Programului de Vecinătate România-Serbia 2004-2006.

Din punct de vedere tehnic, în cadrul Programului de Vecinătate România-Serbia 2004-2006 au fost puse la dispoziţia potenţialilor beneficiari români fonduri nerambursabile în valoare de 20.405.000 Euro, din care 16.000.000 Euro au reprezentat contribuţia Uniunii Europene (PHARE CBC). Alocarea financiară a fost acordată în cadrul a trei licitaţii de proiecte.

Regiunea de graniţă eligibilă în Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006 acoperă zona de sud-est a Bazinului Carpatic şi integrează judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi din România, districtele Borski, Branicevski, Banatul de Sud, Banatul Central şi Banatul de Nord din Serbia, un teritoriu care depăşeşte 39.000 km2, cu o populaţie de aproximativ 2,3 milioane de locuitori.

Potenţialii aplicanţi ai Programului de Vecinătate România-Serbia 2004-2006 au fost: autorităţi regionale şi locale, ONG-uri, camere de comerţ, camere şi organisme profesionale, centre judeţene privind forţa de muncă, instituţii de educaţie şi cercetare, fundaţii, asociaţii culturale şi sportive, etc.

Curs valutar 22.02.2024

EURO 4.9769 0.02% crestere
USD 4.5843 -0.5% scadere
Gr. aur 299.1390 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.