BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Home | Comunicare | Comunicate de presă | Comunicat finantare Phare CBC 2006 08-08-08

Comunicat finantare Phare CBC 2006 08-08-08


În cadrul Programului de Vecinătate România – Serbia 2004-2006 - Licitația de proiecte 2006 - au fost depuse 228 proiecte la Secretariatul Tehnic Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara (BRCT Timișoara) până la data limită – 23 ianuarie 2008, atât de către aplicanți din România, cât și din Serbia.

 

În urma procesului comun de evaluare a proiectelor depuse au fost propuse pentru a beneficia de finanțare un număr de 58 de proiecte cu finanțare Phare CBC și Guvernul României (pentru România) și 20 proiecte cu finanțare CARDS (pentru Serbia). Valoarea totală a finanțării nerambursabile disponibile pentru România a fost de 9.001.000 Euro. Pentru Serbia, suma indicativă prevăzută a fost de 1.400.000 Euro.

 

Cu ocazia încheierii procesului de evaluare a ultimei licitații de proiecte din cadrul Programului de Vecinătate România – Serbia 2004-2006, respectiv Licitația 2006, dna. Anca Lolescu, Director executiv al BRCT Timișoara, remarcă atât interesul sporit acordat acestei oportunități de finanțare de către comunitățile din zona de graniță a României și Serbiei, cât și creșterea calității proiectelor, observații demonstrate prin recomandarea de finanțare a unui număr mai ridicat de proiecte decât în cadrul licitațiilor precedente.

 

Programul de Vecinătate România – Serbia 2004-2006 are ca obiectiv global: „atingerea unei dezvoltări economico-sociale echilibrate în zona de graniță dintre România și Serbia prin aplicarea principiilor cooperării transfrontaliere”. Astfel, prin implementarea proiectelor finanțate se urmărește creșterea competitivității generale a economiei regionale și îmbunătățirea calității standardului de viață al populației din regiune.

 

Vă reamintim că acest program se adresează autorităților regionale și locale, ONG-urilor, camerelor de comerț, camerelor și organismelor profesionale, centrelor județene privind forța de muncă, instituțiilor de educație și cercetare, fundațiilor, asociațiilor culturale și sportive, etc. care sunt înregistrate și funcționează în județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți. Organizațiile aplicante din zonele eligibile din România trebuie să aibă cel puțin un partener de proiect din Serbia, districtele Borski, Branicevski, Banatul de Nord, Banatul de Sud și Banatul Central, care să îndeplinească aceleași criterii de eligibilitate.

 

Domeniile de intervenție ale proiectelor se încadrează în următoarele priorități și măsuri: 

Prioritatea 1. Dezvoltarea locală economică și socială:  Măsura 1.1. Cooperare pentru susținerea afacerilor și agriculturii; Măsura 1.2. Cooperare între serviciile publice locale; Măsura 1.3. Susținere pentru dezvoltarea infrastructurii locale și de mediu la scară mică; Măsura 1.4. Cooperare în dezvoltarea turismului.

Prioritatea 2. Acțiuni „People-to-people”: Măsura 2.1. Fondul proiectelor comune mici

 

Anexa 1: Lista aplicanților cu proiecte propuse spre finanțare în urma Licitației de proiecte 2006 din cadrul Programului de Vecinătate România-Serbia 2004-2006, aprobată de către Comitetul Comun de Coordonare al Programului.


 
Curs valutar 17.06.2024

EURO 4.9768 -0.01% scadere
USD 4.6464 -0.24% scadere
Gr. aur 346.6329 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.