BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Prima pagina | Stiri

Deciziile Comitetului Comun de Monitorizare

8 Iulie 2010

În data de 05 iulie 2010 s-a desfăşurat la Timişoara cea de a treia reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare (C.C.M.) al Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia. Şedinţa, organizată cu sprijinul Secretariatului Tehnic Comun din cadrul BRCT Timişoara, a reunit reprezentanţi ai Autorităţii de Management, Autorităţii Naţionale şi Comisiei Europene alături de actori cheie din aria eligibilă a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.

În cadrul şedinţei, datorită numărului mare de proiecte depuse, până în data de 29 iulie 2009, în cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte aferent Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia, membrii Comitetului Comun de Monitorizare au decis suplimentarea alocării financiare iniţiale, în valoare de 10,42 milioane Euro, cu suma de 6,44 milioane Euro.

Astfel, membrii C.C.M. au aprobat finanţarea unui număr de 46 de proiecte, cu un buget total de 16,86 milioane euro (fonduri IPA), din care 17 proiecte pe Axa Prioritară 1 – Dezvoltare economică şi socială, 7.proiecte pe Axa Prioritară 2 – Mediu şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă şi 22.de proiecte pe Axa Prioritară 3 – Promovarea schimburilor între comunităţi.

Pe parcursul reuniunii, membrii C.C.M. au adoptat o serie de documente menite să asigure implementarea eficientă a acestui Program cu finanţare europeană: Descrierea Sistemului de Management şi Control al Programului, Planul Anual de Evaluare pentru 2010, modificarea Planului Multianual de Evaluare, precum şi corrigendum-ul Manualului de Identitate Vizuală aferent Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.

Cel de al doilea apel pentru propuneri de proiecte urmează să fie lansat în mod similar celui precedent, urmând ca toată documentaţia necesară să fie făcută publică în luna septembrie a.c.Suma de 14.801.961 Euro este contribuţia Uniunii Europene la Program, ceea ce reprezintă 85% din valoarea proiectelor, la care se adaugă un procent de 15% prin cofinanţare naţională. Exclusiv pentru beneficiarii din România, cofinanţarea naţională va fi susţinută de Guvernul României (13%) şi beneficiarii Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia (2%).

Domnul Tanczos Barna, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi doamna Genevieve Leveaux, desk officer în cadrul DG Regio, Comisia Europeană au subliniat importanţa Strategiei Dunării în aria eligibilă a Programului. În spiritul aceste strategii europene s-a decis ca în cadrul Axei prioritare 2 – Mediu şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă să fie finanţate proiecte ale căror obiective trebuie să fie în concordanţă cu Strategia Dunării.

Inapoi


Curs valutar 02.06.2023

EURO 4.9633 -0.13% scadere
USD 4.6099 -0.99% scadere
Gr. aur 293.6078 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.