BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Prima pagina | Stiri

165 de proiecte depuse în cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte - Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia

30 Iulie 2009

Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timişoara anunţă încheierea procesului de depunere a proiectelor în cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte al Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în data de 29 iulie 2009, ora 17.00 ora României.

Astfel, până miercuri, 29 iulie 2009, au fost depuse 165 de proiecte atât din zona eligibilă română: judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, cât şi din zona eligibilă sârbă: districtele Borski, Branicevski, Banatul de Nord, Banatul de Sud şi Banatul Central.

Proiectele urmează a fi examinate şi evaluate de către o Comisie Comună de Evaluare (Joint Evaluation Committee). Comisia Comună de Evaluare se va raporta strict la criteriile de selecţie şi la grila de evaluare descrise în Ghidurile Aplicantului aferente primului apel.

Numărul mare de proiecte depuse confirmă succesul evenimentelor de informare şi promovare organizate de către Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timişoara, alături de partenerii instituţionali – Autoritatea de Management din România (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei) şi Autoritatea Naţională din Serbia (Ministerul de Finanţe). Evenimentele de informare şi atelierele de lucru pentru clarificări au fost organizate în judeţele eligibile din România şi districtele eligibile din Serbia, pe parcursul perioadei mai - iulie 2009, pentru a clarifica modul de accesare a fondurilor acordate în cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Fondurile IPA alocate acestui prim apel sunt în valoare de 10.419.132€. De asemenea, în luna iunie 2009 au fost organizate 2 forumuri pentru identificarea de parteneri în România şi Serbia pentru a oferi potenţialilor aplicanţi din ambele ţări posibilitatea de a identifica parteneri transfrontalieri în vederea realizării de proiecte comune.

Cele trei axe prioritare ale Programului  IPA  de  Cooperare  Transfrontalieră  România – Serbia sunt: 1-Dezvoltarea economică şi socială, 2-Mediu şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă, 3-Promovarea activităţilor „people to people”.

Informaţii suplimentare se pot obţine accesând paginile de Internet: www.romania-serbia.net , www.brct-timisoara.ro , www.evropa.gov.rs  


Inapoi


Curs valutar 19.04.2024

EURO 4.9764 0.00% stationare
USD 4.6687 0.13% crestere
Gr. aur 357.7647 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro



© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.