BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Prima pagina | Stiri

Împreună am sărbătorit Ziua Cooperării Europene la Zrenjanin

24 Septembrie 2019

Sârbi și români, parteneri de proiecte transfrontaliere și prieteni, s-au întâlnit la Zrenjanin pentru a sărbători împreună Ziua Cooperării Europene, un eveniment care celebrează cooperarea dintre comunitățile locale aflate în zonele de graniță. Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia s-a alăturat pentru a opta oară acestui eveniment organizat în Uniunea Europeană și în țările vecine, cum este cazul Republicii Serbia.

Aproximativ 150 de oameni s-au întâlnit în data de 20 septembrie 2019 la Centrul Cultural din Zrenjanin pentru a descoperi prin intermediul filmelor documentare povești interesante din România și Serbia. Evenimentul a fost deschis prin prezentarea unor filme promoționale realizate în cadrul proiectelor transfrontaliere româno-sârbe, urmată de prezentarea a două filme documentare realizate de cineaști profesioniști.

În prezența Irinei Margareta Nistor, pelicula care a reprezentat România, Chuck Norris vs. Comunism (2015), regizat de Ilinca Călugăreanu, a prezentat modul prin care românii au descoperit magia filmului la finalul anilor `80. Într-o atmosferă încărcată de emoție, Irina Margareta Nistor, critic de film și personaj principal al documentarului, a purtat un dialog cu oamenii prezenți la eveniment. Din Republica Serbia a fost prezentat filmul Nana (2018), în regia lui Miladin Čolaković, un film despre o viață împlinită, o viață care, în ciuda unor mari dificultăți și a unei lupte constante, a avut sens.
Inapoi


Curs valutar 30.03.2023

EURO 4.9485 0.01% crestere
USD 4.5545 -0.11% scadere
Gr. aur 288.1415 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.