BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Prima pagina | Stiri

Conferințe finale în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia

19 Octombrie 2016

Proiecte transfrontaliere româno-sârbe, care au înregistrat rezultate deosebite, au fost premiate în cadrul Conferinţelor finale ale Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia, desfăşurate la Reşiţa (pe 10 octombrie a.c.) şi la Vârşeţ (pe 12 octombrie a.c.). Conferinţele au avut drept scop diseminarea rezultatelor obținute în urma implementării proiectelor finanțate prin intermediul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.

Astfel, la Secțiunea absorbție maximă pentru un proiect, au fost premiate proiectele „Colectarea Selectivă a deșeurilor la nivel european” (implementat de Primăria Şişeşti, județul Mehedinți, Consiliul Judeţean Mehedinţi și Primăria Mosna din Republica Serbia) și „Creșterea schimburilor educaționale, sociale și culturale între tineri” (implementat de Liceul "Borislav Petrov Braća" Vârșeț în parteneriat cu Liceul Teoretic „Dositej Obradovici” Timișoara, Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga” Timișoara și Școala „Mladost” din Vârșeț).

La Secțiunea implicare socială, au fost premiate proiectele ”Youth Essentials” (implementat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany Timișoara în parteneriat cu Asociaţia de Cetățeni “Duga” din Ada, Republica Serbia, Inspectoratul Județean de Poliţie Timiș și Comitetul de reducere a sărăciei din Municipalitatea Ada, Republica Serbia) și ”Nu așa de diferiți” (implementat de Institutul Preșcolar din Zrenjanin și Organizația „Curcubeul” din Moldova Nouă).

La Secțiunea sănătatea comunității, au fost premiate proiectele „Dezvoltarea reţelei transfrontaliere de teleconsultare și telediagnostic în instituţiile de sănătate”, premiat și de Comisia Europeană în anul 2014 (implementat de Spitalul Județean de Urgență Reșița alături de Spitalul General din Vârșeț și Centrul de Sănătate Zitiște) și „Sănătate fără frontiere” (implementat de Spitalul General din Požarevac, împreună cu Spitalul General de Urgență Reșița).

Pentru a evidenția impactul proiectelor implementate în cadrul Programului şi cooperarea transfrontalieră româno-sârbă, în holul Consiliului Județean Caraș-Severin a fost deschisă expoziția de fotografii „La granițe, ne dezvoltăm împreună!”.

Evenimentele, la care au participat reprezentanţi din administrația publică centrală și regională din România și Serbia, au fost organizate de Autoritatea de Management din România (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) și Autoritatea Națională din Serbia (Biroul de Integrare Europeană a Serbiei), împreună cu Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timișoara.

Inapoi


Curs valutar 19.04.2024

EURO 4.9764 0.00% stationare
USD 4.6687 0.13% crestere
Gr. aur 357.7647 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro



© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.