BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Prima pagina | Stiri

„Împreună suntem puternici” – am sărbătorit Ziua Cooperării Europene la Veliko Gradište în Serbia

28 Septembrie 2015

În weekendul trecut, echipa BRCT Timişoara a sărbătorit Ziua Cooperării Europene alături de aproximativ 500 de participanți din România și Serbia, care s-au alăturat acestui eveniment european. De Ziua Cooperării Europene 2015 am prezentat publicului câteva dintre rezultatele proiectelor finanțate în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.

Sărbătoarea a debutat cu invitația Consiliului Județean Caraș-Severin de a traversa Dunărea, granița dintre România și Serbia, la bordul catamaranului Baziaș 1. Îmbarcarea la bordul catamaranului s-a făcut în Portul Turistic Pojejena. Atât construcția Portului Turistic Pojejena, cât și achiziția catamaranului Baziaș 1 au fost finanțate de Uniunea Europeană din fonduri IPA, în cadrul unui proiect transfrontalier româno-sârb implementat de echipa Consiliului Județean Caraș-Severin.

Sosiți în țara vecină, membrii delegației oficiale a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia au fost așteptați cu pâine și sare de reprezentanții Municipalității Veliko Gradište. În viitor, administrațiile publice locale își doresc reluarea curselor regulate de transport public de călători între cele două maluri, oprite în urmă cu aproape 20 de ani, în 1996.

Ziua Cooperării Europene a continuat pe scena amplasată în Sala Sporturilor din Veliko Gradište cu prezentarea unor momente artistice realizate de ansamblul folcloric „Vlastimir Pavlovic Carevac” din Veliko Gradište și trupa de teatru „Državni posao”. Scena și costumele populare utilizate de artiștii ansamblului folcloric au fost achiziționate de Municipalitatea din Veliko Gradište în cadrul unui proiect finanțat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.

Împreună cu autoritățile programului, printr-o colaborare trainică, am contribuit la promovarea cooperării transfrontaliere româno-sârbe din zona de graniță și am oferit sutelor de participanți de la Veliko Gradište bucuria de a celebra succesul implementării proiectelor finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.

Pentru că „La granițe, ne dezvoltăm împreună”, dorim să subliniem încă o dată importanța eforturilor comune depuse de regiunile de frontieră pentru o dezvoltare armonioasă, urmând ca în 2016 să ne întâlnim din nou în luna septembrie pentru a sărbătorii Ziua Cooperării Europene, în România, cel mai probabil în județul Mehedinți, după ce în 2012 am fost la Timișoara, în 2013 am fost la Vârșeț, în 2014 am fost la Reșița și acum la Veliko Gradište.

Evenimentele care sărbătoresc Ziua Cooperării Europene se petrec în toată Europa și promovează proiecte finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul programelor de cooperare transfrontalieră. Mai multe detalii legate de evenimentele desfășurate la nivel european pot fi accesate prin www.ecday.euInapoi


Curs valutar 02.06.2023

EURO 4.9633 -0.13% scadere
USD 4.6099 -0.99% scadere
Gr. aur 293.6078 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.