BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Prima pagina | Stiri

Sărbătorim Ziua Cooperării Europene la Reșița

15 Septembrie 2014

RESITA: 19.09.2014 - ora 19.00
Piata 1 Decembrie 1918

La mijlocul lunii septembrie, cetățenii Europei, alături de vecinii de la granițe, sărbătoresc din nou Ziua Cooperării Europene. Evenimentul organizat sub motto-ul „La granițe, ne dezvoltăm împreună”, urmează să fie organizat pentru a treia oară, fiind o recunoaștere bunei colaborări între regiunile și țările Uniunii Europene și statele vecine. Ziua Cooperării Europene oferă comunităților românești și sârbești care locuiesc în zona de graniță posibilitatea de a se bucura de realizările obținute în urma implementării proiectelor transfrontaliere comune finanțate în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.

În acest an suntem onorați să așezăm Municipiul Reșița în centrul evenimentelor de sărbătorire a Zilei Cooperării Europene. Reșița se alătură astfel unor orașe importante care găzduiesc manifestări cu această ocazie: Milano, Nicosia, Valencia, Strasbourg, Bruxelles, Turku, Copenhaga sau Canterbury.

Vineri, 19 septembrie 2014, în Piața 1 Decembrie 1918 din Reșița, cu începere de la ora 19.00, Ziua Cooperării Europene va fi sărbătorită cu un concert extraordinar al orchestrei „Filarmonica Banatul” din Timișoara, o prezentare de modă ce cuprinde stilizarea unor costume de inspirație tradițională din zona de graniță româno-sârbă sub semnătura unor celebrii creatori (Cătălin Botezatu, Milanka Berberović și Ružića Ristić), iar la final, liceeni din Reșița și Vârșeț își vor scrie gândurile și dorințele pe hârtie și vor fi lăsate moștenire generațiilor următoare într-o „capsulă a timpului” , ce va fi îngropată în curtea Palatului Cultural din Reșița și deschisă în anul 2044.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Biroul Sârb de Integrare Europeană din cadrul Guvernului Republicii Serbia, Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reșița și Asociația Culturală Reșița Română.

Inapoi


Curs valutar 29.03.2024

EURO 4.9695 -0.07% scadere
USD 4.6078 -0.02% scadere
Gr. aur 330.7911 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro



© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.