BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Home | Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia | Grad de absorbție

Grad de absorbție


Efectul cooperării transfrontaliere prin intermediul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia este vizibil de ambele părți ale graniței, de la nivelul comunităților locale până la nivelurile complexe de infrastructură socio-economică.

Prin intermediul acestui Program au fost dezvoltate sisteme de comunicare în domeniul medical ce permit investigarea pacienților folosind telemedicina, au fost reabilitate clădiri cu valoare patrimonială istorică, drumuri și căi de acces ale comunităților locale din zona transfrontalieră, au fost achiziționate echipamente de intervenție în cazul unor situații de urgență, au fost create centre de promovare a turismului și mai presus de toate au fost create legături între reprezentanții comunităților locale din România și Serbia.

Gradul de absorbție este un indicator relevant în privința eficacității și eficienței în implementarea unui program. Astfel, în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia, în perioada de programare 2007-2013, a fost înregistrat un grad de absorbție la nivelul proiectelor de 91,72%.  De menționat că până la aprobarea de către Comisia Europeană a Raportului Final de Implementare a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia acest grad de absorbție poate fi corectat.

Curs valutar 17.05.2024

EURO 4.9751 -0.01% scadere
USD 4.5879 0.23% crestere
Gr. aur 351.6538 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.