BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Home | Programe | Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia | Descriere generală

Descriere generală

Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia este continuarea programelor de cooperare transfrontalieră dintre România și Serbia derulate în perioada precedentă, un program ce reprezintă a doua fază a Instrumentului de Nouă Vecinătate, aprobat de Comisia Europeană în data de 27 martie 2008, pentru perioada 2007 – 2013.

Programul a fost elaborat pe baza Regulamentului Consiliului (CE) Nr. 1085/2006 de instituire a unui Instrument de Asistenţă pentru Preaderare (IPA) („Regulamentul IPA”), a Regulamentului Comisiei (CE) Nr. 718/2007 de implementare a Regulamentului IPA („Regulamentul de implementare IPA”) și a Deciziei C(2008) 1076, din 27 martie 2008 de adoptare a unui „Program IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia” pentru asistență comunitară din componenta de cooperare transfrontalieră a instrumentului de asistență pentru preaderare.

Existența condițiilor de bază pentru cooperarea transfrontalieră, oferite de cele două programe anterioare, au favorizat implementarea noului instrument integrat de cooperare transfrontalieră, implementat la graniţele externe ale Uniunii Europene, cu statele candidate și potențial candidate, începând cu anul 2007. Astfel, procesul de programare a fost lansat la Timişoara în 30 mai 2006, bazându-se pe informațiile din Documentul Comun de Programare 2004-2006 pentru Programul de Vecinătate România - Serbia şi pe datele primite de la Institutul Naţional de Statistică din România.

Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA), Componenta Transfrontalieră şi cofinanţat de Statele Partenere în Program, fiind rezultatul efortului de cooperare dintre autorităţile locale, regionale şi naţionale ale României şi ale Republicii Serbia, sprijinite de către Delegaţia CE în România.

Obiectivul general al programului este de a realiza o dezvoltare economico-socială durabilă şi echilibrată a regiunii de graniţă România – Serbia, prin creşterea competitivităţii economice globale a acestei regiuni şi prin îmbunătăţirea calităţii vieţii comunităţilor din zona de graniţă a ambelor ţări.

Programul este structurat pe 4 axe prioritare, finanţând proiecte privind dezvoltarea economică şi socială, protecţia mediului şi pregătire pentru situaţii de urgenţă precum şi promovarea activităţilor „people-to-people”.Curs valutar 18.04.2024

EURO 4.9763 0.02% crestere
USD 4.6625 -0.24% scadere
Gr. aur 356.8680 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.