BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
General information
News and Events
Presentation of the Region
Organisation of the institution
Decisions CBC RO Timisoara
Programs
Partners
Communication
Visibility
Photo Gallery
Contact
Job vacancies
Links
2014-2020

Home | About us

About us


Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara (BRCT Timişoara) a fost înfiinţat prin asocierea Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest la data de 01 septembrie 2005, fiind un organism neguvernamental, nonprofit, cu personalitate juridică, care funcţionează în domeniul dezvoltării regionale şi al cooperării transfrontaliere.

Misiunea BRCT Timişoara este de a stimula şi sprijini iniţiativele şi acţiunile comunităţilor de frontieră, de a furniza servicii profesioniste potenţialilor aplicanţi, de a gestiona eficient programele şi proiectele realizate din fonduri europene şi de a susţine eforturile regiunii în promovarea unei dezvoltări durabile economico-sociale.

Valorile organizaţionale ale BRCT Timişoara sunt:
  • Respect;
  • Integritate profesională şi morală;
  • Responsabilitate faţă de activitatea profesională;
  • Competenţă profesională;
  • Munca în echipă şi colaborare interdepartamentală;
  • Orientarea spre rezultate calitative şi de succes;
  • Valorificarea contribuţiilor angajaţilor şi stimularea acestora;
  • Inovaţie şi pro-activitate.

Pe parcursul existenţei sale, BRCT Timişoara s-a implicat în mod activ în derularea Programului de Vecinătate România-Serbia 2004-2006 şi a dezvoltat instituţia pentru a răspunde nevoilor de implementare a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia. Cele două programe au fost create pentru a facilita şi consolida relaţiile sociale, economice şi culturale ale comunităţilor locale din zona de graniţă româno-sârbă, un teritoriu care depăşeşte 39.000 km², cu o populaţie de aproximativ 2,3 milioane de locuitori.

În prezent, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara implementează în calitate de organism intermediar Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia, axat pe creşterea competitivităţii generale a economiei în zona de frontieră şi pe îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru comunităţile din zona de frontieră româno-sârbă.


http://www.brct-timisoara.ro/uploads/image/2013/Bottom%20lines.png
Exchange 17.05.2024

EURO 4.9751 -0.01% scadere
USD 4.5879 0.23% crestere
Gold 351.6538 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanța Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.