BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Prima pagina | Stiri

Guvernul României a aprobat forma revizuită a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia

8 Aprilie 2010

Guvernul României a aprobat în sedinţa din 07.04.2010 revizuirea Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia, în urma primirii alocărilor financiare pentru perioada 2010-2011 din partea Comisiei Europene.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia, anunţă că bugetul programului pentru perioada 2010-2011 este de 19.348.970 Euro, din care 16.446.623 Euro contribuţia Uniunii Europene prin intermediul Instrumentului de Asistenţă pentru Preaderare (IAP) şi 2.902.347 Euro cofinanţarea naţională publică a statelor partenere.

Programul finanţează proiecte privind dezvoltarea economică şi socială, protecţia mediului şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă acţiuni ale comunităţilor locale pentru dezvoltarea societăţii civile, furnizarea de servicii către comunităţile din zona de graniţă, schimburi educaţionale, culturale şi sportive, precum şi intensificarea integrării sociale şi culturale a regiunilor de graniţă.

Beneficiarii eligibili în cadrul acestui program pot fi autorităţi publice, organizaţii non-guvernamentale, asociaţii şi organizaţii reprezentative, universităţi,  institute de cercetare, organizaţii educaţionale şi de instruire.

Programul este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA), cofinanţat de statele partenere în program şi se adresează ariei de cooperare din zona de frontieră româno-sârbă, respectiv judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi (din România) şi districtelor Severno-Banatski, Srednje-Banatski, Južno-Banatski, Braničevski şi Borski (din Republica Serbia).

În cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte al Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia au fost alocate fonduri IPA în valoare de 10.419.132 Euro. Până în data de 29 iulie 2009, data limită pentru depunerea de proiecte în cadrul primului apel, au fost depuse 166 de proiecte, aflate în prezent în procedura de evaluare.

Informaţii suplimentare cu privire la Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia se pot obţine accesând pagina de Internet: www.romania-serbia.net

Inapoi


Curs valutar 16.04.2024

EURO 4.9763 0.05% crestere
USD 4.6818 0.33% crestere
Gr. aur 356.8240 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro



© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.