BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Prima pagina | Stiri

Timisoara, 12 mai 2009, Conferinta de lansare a primului apel pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalierã Romania – Serbia

12 Mai 2009



Marti, 12 mai 2009, a avut loc la Timisoara, conferinta de lansare a primului apel pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalierã Romania – Serbia. Evenimentul a fost prezidat de domnul Paul ZAI, consilier al ministrului Vasile BLAGA.

„Participarea dumneavoastrã în numãr atât de mare confirmã interesul de care se bucurã Programul IPA de Cooperare Transfrontalierã România-Serbia si asteptãm un numãr cel putin la fel de mare de solicitãri de finantare. Provocãrile cãrora trebuie sã le faceti fatã sunt diferite fatã de alte programe: este necesarã implicarea cel putin a unui partener din fiecare tarã, sunt necesare discutii, întâlniri si consultãri, trebuie gãsitã o abordare comunã care sã facã din proiect un tot unitar dar care, în acelasi timp, sã cuprindã o delimitare clarã a atributiilor fiecãruia dintre participanti” a declarat domnul Paul ZAI.

Consilierul ministrului a mai atras atentia asupra faptului cã „importantã este si identificarea si includerea în bugetele organizatiilor beneficiare a resurselor financiare necesare implementãrii proiectului pânã la rambursarea cheltuielilor, precum si a contributiei proprii corespunzãtoare.”

La conferintã au participat reprezentanti ai Autoritãtii Nationale din Serbia, ai Comisiei Europene (Directoratul General Politicã Regionalã), precum si potentiali beneficiari.

Primul apel pentru propuneri de proiecte a fost lansat în data de 30 aprilie 2009 iar termenul limitã pentru depunerea propunerilor de proiecte este 29 iulie 2009. În perioada mai-iulie 2009, vor fi organizate o serie de evenimente distincte, la nivel local, unde se vor discuta detaliile tehnice prevãzute în ghidurile aplicantului.

În cadrul acestui prim apel, pot depune proiecte autoritãti publice, organizatii/entitãti non-profit, organizatii non-guvernamentale (asociatii sau fundatii), operatori din sectorul public sau autoritãti locale/regionale, din regiunile de granitã din România sau Serbia, care îndeplinesc criteriile stabilite prin Ghidurile Solicitantului si care demonstreazã un angajament clar fatã de conceptul de cooperare transfrontalierã.

Sumele acordate proiectelor se situeazã între minim 30.000 € si maxim 1.000.000 €, contributia Uniunii Europene fiind de maxim 85% din cheltuielile eligibile. Sumele corespunzãtoare co-finantãrii, în procent de 15%, vor fi acordate dupã cum urmeazã: un procent de 13% pentru beneficiarii români va fi acordat de la bugetul de stat al României si un procent de 2% va fi asigurat din contributia proprie a beneficiarilor români. Partenerii Lideri de proiect, români sau sârbi, pot primi plãti în avans din fondurile IPA în procent de maxim 15% din valoarea contractului de finantare.

Detalii privind acest apel de propuneri de proiecte, inclusiv Pachetul Solicitantului, precum si Cererea de finantare si toate documentele necesare, sunt disponibile pe website-ul Programului IPA de Cooperare Transfrontalierã România-Serbia www.romania-serbia.net, pe website-ul Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Locuintei www.mdrl.ro, precum si pe website-ul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalierã Timisoara www.brct-timisoara.ro.

Sursa: www.mdrl.ro
Inapoi


Curs valutar 18.04.2024

EURO 4.9763 0.02% crestere
USD 4.6625 -0.24% scadere
Gr. aur 356.8680 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro



© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.