BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Prima pagina | Stiri

Al doilea Comitet Comun de Monitorizare al Programului IPA de Cooperare Transfrontalierã România-Serbia

6 Martie 2009

Autoritatea de Management pentru Programul IPA de Cooperare Transfrontalierã România – Serbia, în colaborare cu Autoritatea Nationalã din Serbia, a organizat în data de 5 martie a.c., cea de a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare, la Vršac, în Republica Serbia.

Comitetul Comun de Monitorizare are drept scop supervizarea implementãrii Programului si rãspunde de adaptarea strategicã a acestuia. Astfel, Comitetul Comun de Monitorizare trebuie sã asigure calitatea si eficacitatea implementãrii programului si a proiectelor din cadrul lui. Comitetul a fost înfiintat si este alcãtuit din reprezentanti la nivel national, regional si local ai celor douã state partenere.

La reuniune au participat reprezentanti ai Autoritãtii de Management, ai Autoritãtii Nationale din Serbia, ai Secretariatului Tehnic Comun, precum si actorii cheie din aria eligibilã a Programului. Din partea Comisiei Europene, a fost prezent la eveniment domnul Moray GILLAND, Seful Sectorului Operational – Sud-Estul Europei, Directoratul General Politicã Regionalã.

În cadrul reuniunii a fost subliniatã necesitatea ca ambele state partenere în program sã facã eforturi în identificarea unor solutii la problemele ce tin de implementarea Programului iar aceste solutii sã fie în spiritul cooperãrii între cele douã state si în interesul programului. De asemenea, Autoritatea de Management si-a reiterat intentia de a lansa primul apel pentru propuneri de proiecte la sfârsitul lunii martie.

La aceastã reuniune au fost adoptate urmãtoarele documente: Regulamentul de organizare si functionare al Comitetului Comun de Monitorizare, Planul de comunicare aferent programului, Planul multi-anual de evaluare a programului si strategia de asistentã tehnicã. De asemenea a fost discutatã forma finalã a pachetului aplicantului pentru toate axele prioritare, urmând ca acest document sã fie aprobat ulterior.

De regulã, Comitetul se va reuni de douã ori pe an, organizarea acestuia revenind unuia dintre statele partenere pe baza principiului rotatiei.

Sursa: www.mdrl.ro
Inapoi


Curs valutar 28.03.2024

EURO 4.9730 0.04% crestere
USD 4.6085 0.42% crestere
Gr. aur 327.8351 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro



© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.